top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • TikTok

Greta Tuotanto esittää:

Oopperakesä 2024 negatiivinen logo

15.8.–1.9.2024

Aleksanterin teatterissa

Ohjelma

Helsingin oopperakesä -festivaalilla nähdään tänä vuonna peräti 11 ammattilaisryhmän tuotannot sekä ilmaisohjelmaa. Ohjelmistosta nousee teemana esiin kokeellisuus ja monitaiteellisuus. 

Esityskalenteri

Helsingin oopperakesä

Greta Tuotannon järjestämä Helsingin oopperakesä / Helsinki Contemporary Opera Festival on joka kesän mieleenpainuva kulttuurisukellus uuteen musiikkiteatteriin ja oopperaan. Festivaali järjestetään Aleksanterin teatterissa neljännen kerran 15.8.-1.9.2024 ja se on Suomessa ainutlaatuinen tämän taidemuodon teoksia ja tekijöitä esittelevä tapahtuma. 

Tämän vuoden vetonaulana nähdään Espanjan Talent-kilpailun voittaja ja America's Got Talent -kilpailun finalisti, madridilainen koloratuurisopraano Celia Muñoz, joka laulaa oopperaa vatsasta. Muñoz esiintyy 17–18.8. yhdessä The Fabulous Bäckström Brothersien kanssa uudessa A Fabulous Night at the Opera -esityksessä.

Festivaalilla nähdään peräti 11 ammattilaisryhmän tuotannot sekä ilmaisohjelmaa. Ohjelmistosta nousee esiin kokeellisuus ja monitaiteellisuus. Festivaalilla nähdään 3 kantaesitystä: Ooppera Skaalan tuotantoa oleva Lauri Mäntysaaren säveltämä monologiooppera Loputtomuus esittäjänään Tuuli Lindeberg; kanadalaisen Charles Quevillonin säveltämä elektroniikkaa ja laulua yhdistelevä Kaiutin kaste, jonka lavalla nähdään mm. kahdeksan Genelec-kaiutinta; sekä Johanna Freundlichin ohjaama ja Heinz-Juhani Hofmannin säveltämä kamariooppera Minä/Minä/Minä, jonka rooleissa nähdään laulaja Annika Fuhrman sekä näyttelijä Amanda Palo. 

Ensimmäistä kertaa Helsingissä nähdään Jukka Linkolan säveltämä 80-luvun klassikkomusikaali Max & Moritz Greta Tuotannon toteuttamana. Opera BOXin tuotantona nähdään Tauno Marttisen Eeva-Liisa Mannerin tekstiin säveltämä Poltettu Oranssi, jonka päärooleissa laulavat mezzosopraano Elli Vallinoja ja baritoni Tommi Hakala. Teoksen ohjaa Ville Saukkonen ja johtaa kapellimestari Ruut Kiiski.

Kaikille avointa ilmaisohjelmaa ovat mm. kaupungilla kiertelevä Oopperapyörä, lämpiössä nähtävä Improvisoitu ooppera sekä Taiteiden yön ilmaiskonsertti, jota seurasi viime vuonna noin 1000 katsojaa. Helsingin oopperakesä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä nuuhkimaan musiikkiteatterin ja oopperan uusimpia tuulia. 

OOPPERAKESÄ


Helsingin oopperakesä -festivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa 19.8.-5.9.2021 Aleksanterin teatterissa, ja se on edelleen Suomen laajimpia alan teoksia ja tekijöitä esittelevä festivaali.

Festivaalin tavoitteena on vaalia ja nostaa esiin kotimaista kamarioopperaa ja musiikkiteatteria tarjoamalla alan freelancereille ja ammattilaisryhmille mahdollisuus esittää teoksiaan Suomen vanhassa oopperatalossa. Samalla festivaali esittelee yleisölle vapaan kentän mielenkiintoisimpia ja ajankohtaisimpia esityksiä – raikastaen oopperakulttuurin merkitystä yhteiskunnassamme. 

20230817_214137.jpg

Tuotanto

Greta Tuotanto musta logo
Aleksanterin teatteri musta logo

Yhteistyökumppanit

Helsingin juhlaviikot
Muusikkojen liitto logo
TINFO logo
suomen säveltäjät logo
MES logo
Music Finland
FF logo
radio helsinki

Tuotantotiimi

Reetta Ristimäki

Reetta Ristimäki

Taiteellinen johtaja

reetta.ristimaki@gretatuotanto.fi

+358 50 380 3050

Nea Huovinen

Nea Huovinen

Tuottaja

nea.huovinen@gretatuotanto.fi

+358 50 590 1201

Ida Hansen

Ida Hansen

Digisisällöntuotanto

ida.hansen@gretatuotanto.fi

+358 50 440 1293

Rami Meling

Rami Meling

Myynti- ja markkinointi

rami.meling@gretatuotanto.fi

+358 40 838 4380

Pasi Lyytikäinen, säveltäjä

“Helsingin oopperakesä on mielestäni liioittelematta noussut tärkeimmäksi suomalaiseksi oopperafestivaaliksi. Esitysten korkean tason, rohkean ohjelmiston ja monipuolisuuden vuoksi. Festivaalissa yhdistyy usean korkeatasoisen oopperaryhmän osaaminen, monipuoliset ja rohkeat ohjelmistot –  ja yhä kansainvälisempi ote. Jos haluaa saada koskettavia ja riemastuttavia oopperaelämyksiä, kannattaa suunnata Helsingin oopperakesään.”
bottom of page