top of page
Sekasointuja_MatleenaVartiainen_promo3.jpg

Sekasointuja

Teatteri Saagan tuotanto, musiikillinen monologi Sekasointuja kertoo runoilija L. Onervan dramaattisen kasvutarinan. Esitys kuvaa nuoren Onervan kamppailua lapsuuden traumojen, yhteisön odotusten ja itsenäistymispaineiden myllerryksessä. Erityisesti Onervan elämää varjosti hänen mieleltään sairaan äitinsä epäselvä kohtalo, joka jätti jälkeensä parantumattoman haavan.

Hilja Onerva Lehtinen (1882-1972) eli nuoruutensa aikana, jolloin naisten asema oli tiukasti rajattu, eikä runoilijan aikakaudelleen epäsovinnaista elämäntapaa katsottu hyvällä. L. Onerva oli taiteen edelläkävijä ja itsenäinen oman tien kulkija, jonka taide ja elämänvaiheet liikuttavat vielä tänäkin päivänä. Esityksessä kuullaan myös L. Onervan runoja, erityisesti hänen ensimmäisestä, 22-vuotiaana kirjoittamastaan runokokoelmasta Sekasointuja, sekä runoihin sävellettyjä lauluja.

Esiintyjät

Onervan roolissa nähdään sopraano Lotta Aakko, musiikista ja äänimaisemasta vastaa kitaristi Jaakko Rosnell. Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Niina Aho. Sekasointuja sai ensi-iltansa Oulussa 2021 ja sen jälkeen teos on kiertänyt eri puolilla Suomea.

 

Työryhmä


Ohjaus ja käsikirjoitus: Niina Aho
Lavalla: Lotta Aakko (L. Onerva) ja Jaakko Rosnell (kitaristi)
Musiikki: Leevi Madetoja, Erik Satie, Jaakko Rosnell, Lotta Aakko
Tuotanto: Teatteri Saaga

 

Esitykset

Liput alkaen 24€

Perjantai

23.8.2024 klo 19

Kesto

1h 10 min, ei väliaikaa

ESITYSKIELI

suomi

Tekstitys

Ei tekstitystä

Ikäsuositus

12 +

bottom of page