top of page

24. huhtik. 2023Noora Shingleristä Helsingin oopperakesä -festivaalin suojelija


Noora Shingler on helsinkiläinen toimittaja, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja yrittäjä, mediakentän moniottelija, jonka Kemikaalicocktail-media tunnetaan kantaaottavasta tyylistään ja vaikuttavuudestaan. Shingler työskentelee niin vaikuttajana kuluttajakentässä kuin sparraa yrityksiä vastuullisuusviestinnässä — ja erityisenä intohimoja on Itämeri ja työ John Nurmisen Säätiön kanssa.


Rakkaus klassiseen musiikkiin kasvoi jo lapsuusvuosina Nooran aloittaessa viulunsoiton nelivuotiaana. Myöhemmin klassinen musiikki jäi populaarimusiikin jalkoihin löytyäkseen jälleen nyt aikuisiällä uudelleen. Ooppera itsessään on Nooralle melko tuntematon taiteen laji, mutta yhteistyö jo toista vuotta Savonlinnan oopperajuhlien kanssa on vienyt mukanaan ja siksi Helsingin oopperakesän suojelijan rooli on niin erityisen mieluisa. Oopperaan Noora Shingler suhtatuu uteliaalla mielenkiinnolla, onhan musiikin kieli oman taustaa vasten tuttua. Ooppera on Nooralle aivan uusi maailma, johon hän sukeltaa innolla ja oppimishalulla.


Helsingin oopperakesä -festivaalilta Noora odottaa erityisesti miten kontrasti perinteiseen oopperaan näyttäytyy sekä erityisesti festivaalin ruotsinkielisiä teoksia, onhan ruotsi Nooran äidinkieli. Myös lapsille suunnattu oopperateos on sellainen, joka ilahduttaa ja Noora meinaakin ottaa omat lapsensa mukaansa katsomoon.


“Ihanaa on, että tämä oopperatapahtuma tulee kaupunkiin, vähän samalla tavalla kuin Flow-festari järjestetään kaupungissa missä ihmiset jo ovat. Näin festivaalille on matala kynnys mennä.”bottom of page